Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] ustawienia do lotnictwa

rucek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

chciałem zapytać na jakich Wy latacie i jakie są według was najlepsze ustawienia czułości myszy w pionie i poziomie i ogólnej do pilotowania myśliwca i helikopterów. To dla mnie bardzo ważne :)

Opublikowano

Wszystko zależy od stylu gry i od czułości myszki, musisz sam wszystko ogarnąć.

Ja np. wywaliłem w lataniu heli wgl myszkę i mam sterowanie tylko na klawiaturze, także kombinuj :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

ja teraz mam w heli wszystko na max. ustawione czyli pion , poziom ,czułość

w windowsie Vista w ustaw. myszki też max. czułość

mam też myszkę A4Tech z możliwością ustaw 5 - prędkości , i jak wsiadam do heli to też max.

takie ustaw na początku może być dla ciebie trudne do opanowania , ale o to chodzi - szybkie wychylenie - atak , unik , a nie latanie jak niektórzy co potrzebóją kilometra żeby zawrócić :O

jak zamierzam dłużej polatać to biore BOSTa na heli , wtedy można nawet na klanowych i pełnych mapkach jak Oman wbić nawet 12 -14.000 XP :D ,

oczywiście jak po przeciwnej stronie nie ma za duzo mechów , a w heli lata ktoś kto go jeszcze dobrze nie opanował

samolotów nie ogarniam 8S

Opublikowano

a jest jakiś sposób na zwiększenie czułości klawiszy w klawie czy coś żeby mi szybciej reagował, bo tak jak ja gram to zanim zawrócę czy coś to wieki mijają

czułość pozioma im więcej ustawisz tym szybciej zawracasz , a i jak zawracasz np. w lewo klawisz "A" to myszką ciągnieaz w prawo

Opublikowano

czułość pozioma im więcej ustawisz tym szybciej zawracasz , a i jak zawracasz np. w lewo klawisz "A" to myszką ciągnieaz w prawo

On się pytał do configa dla samej klawiatury.

Ja o tym nic nie słyszałem i chyba nie ma takiej opcji, klawiaturą jest łatwo wyrobić nawet najtrudniejszy zakręt, wystarczy mieć tylko zaplanowane jak się chce lecieć.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...